Tiramisu betyder "dra upp mig" och visst blir man uppiggad av godsak? Här är en härligt frisk variant med jordgubbar som få kommer att kunna motstå.
Instruktioner
- Separera äggen. Vispa 2 dl socker och äggulor pösigt. Rör ner mascarponen i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även det i mascarponesmeten.
- Mixa hälften av jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker. Hacka resten av jordgubbarna grovt och rör ner dem i jordgubbsblandningen tillsammans med bärlikör.
- Fördela hälften av kexen i en form, ca 25x25 cm.
- Skeda hälften av jordgubbsmixen över kexen och bred sedan över hälften av mascarponekrämen.
- Lägg resterande kex ovanpå mascarponekrämen. Täck kexen med resten av jordgubbsmixen och sedan mascarponekrämen.
- Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 4 timmar eller helst över natten. Garnera tiramisun med färska jordgubbar innan den ska serveras.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar