Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisutårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den är superlätt att göra och kan ligga klar i frysen långt i förväg. Har du bråttom kan du bara låta den ligga i frysen en timme. Den ska vara riktigt kall men nästan helt tinad vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt konjak.
  2. Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.
  3. Vispa äggulor, socker och mascarpone tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med folie och frys in. Ta ut tårtan ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annamittimaten 17 april 2009

    Så enkel och så god. Har haft denna tårta som favorit i flera år. Brukar hoppa kakon och lägga på chokladkaffebönor och silverkulor

  • krisun 1 augusti 2013

    Vad händer om man hoppar över gelatinet? Eller, vad fyller det för funktion?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.