Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiropitas, grekiska ostpiroger

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En variant av grekisk ostpirog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och yoghurt. Rör om snabbt så att degen blir jämn och ställ den svalt medan du gör fyllningen.
  2. Riv bort de tjocka nerverna från spenatbladen och skär dem fint. Fräs upp spenaten några minuter i het stekpanna. Mosa fetaosten med gaffel. Hacka cashewnötterna grovt. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål.
  3. Baka ut degen till en cirka tjugo centimeter lång längd. Skär först itu längden på mitten och sedan vardera halvan i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel med cirka 8 centimeters diameter. Bred ut fyllning på mitten. Vik ena halvan över fyllningen så att det billdas en halvmåne. Pensla med ägg.
  4. Grädda på mittersta falsen i 225 grader varm ugn cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.