Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tisdagsoppa låter kanske som något nytt påhitt – men så är det inte. Det är en gammal rätt som görs av spadet av kokt fläsk eller salt kött om du har det, annars använder du buljongtärning...tillagningstid ca 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukter, potatis och lök.
  2. Strimla allt fint och fräs i lite smör utan att det får färg.
  3. Tillsätt buljongen och grädden och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Sila av rotfrukterna och mixa soppan med osten, gärna i matberedare. Och gärna med en del av rotfrukterna. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Är soppan för lös är det bara att reda av med lite Maizena.
  6. Strimla skinkan och bräck den hastigt i en het stekpanna.

Kommentarer (1)

  • Okänd 7 september 2009

    Tisdagssoppa, sluring sade min mamma! Ett mycket gammalt recept som gjordes på rotfrukter och korngryn. Och fett fläsk! Kommer absolut att testa din variant, men jag skall nog stöpa lite korngryn i fläskspad från torsdagens ärtkok i stället för att reda av soppan med Maizena! Återkommer med kommentarer senare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.