Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjäderbröst fyllda med lax, murkelsås

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. GÖR SÅ HÄR: Ta ur brösten från fågelskrovet, befria dem från ev skinn. Gör en ficka i sidan på den tjocka delen av bröstet med en vass kniv. Skär laxen i skivor och fyll fickan med lax och enbär tillslut med tandpetare.
  2. Bryn bröstet på hög värme i en järngryta i olja och margarin, bräsera brösten färdigt i en gryta på spisen eller i ugn.
  3. Sås: Hacka de urkramade murklorna och finhacka löken. Tillsätt margarin i grytan. Bryn murklor och lök på hög värme, sänk sedan värmen och pudra över mjölet, sautera. Slå på av den uppkokta grädden, lite i taget koka till en lagom tjock sås.
  4. Smaksätt med gelé, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.