Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälaknul (tjälaknöl)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett salt ,kallskuret, gott kött. Succé varje gång. Skiva steken tunnt och servera till potatisgratäng och en sallad. Även gott som pålägg. Jättegott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en fryst stek i ugnen på 80 grader i ca 11 timmar under natten.
  2. Blanda vatten, salt, grovmalen svartpeppar koka upp och får kallna. Låt steken dra i saltlagen 5-6 timmar i dubbla plastpåsar i kylen.
  3. Skiva steken tunnt och servera till potatisgratäng och en sallad. Jättegott!! Till vitlöksälskare pressa i 2 vitlöksklyftor i saltlagen.
  4. Vet andra som även gör efter detta recept med skinkstek eller liknande men det har jag inte provat ännu.

Kommentarer (5)

  • NicolinaZ 18 juni 2008

    Världens bästa sätt att t.ex förbereda Midsommarkalaset i lugn och ro! Så kan man ägna sig åt sallader och andra tillbehör medan steken lagar sig själv!

  • SEAbjrpn 11 november 2008

    Enkelt och bra att tillaga. Tack för receptet. Kram SEA

  • SEAbjrpn 11 november 2008

    Enkelt och bra att tillaga. Tack för receptet. Kram SEA

  • frison 5 september 2009

    Hej, Det var ett jättebra recept. Det blev en mycket uppskattad middag med potatisgratäng tillsammans med goda vänner.

  • Heisjo 12 december 2010

    Jättegott! Skulle dock dra ner lite på saltet till nästa gång, och vitlöken är ett måste, tycker jag:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.