Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl

 
Skriv ut

Tar lite tid men den "sköter sig själv", värt besväret!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt in den frysta steken på ungsgaller med på en långpanna och låt stå i ugnen i ca 12 timmar på 75 grader. Koka upp och låt svalna. Ta ut steken, lägg den i saltlagen och låt den ligga i ca 5 timmar (inte längre). Lägg steken kallt i plastpåsen några timmar. Skär tunna skivor. Gott till potatisgratäng , pressad potatis, sallad eller som pålägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.