Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Detta är ett klassiskt recept. Tjälknöl passar bra att serveras med äggröra, marinerade grönsaker, pepparrotsgräde, potatisgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 75 grader.
  2. Lägg det frysta köttet på galler mitt i ugnen, låt stå inne ca 12 timmar.
  3. Koka upp ingredienserna till saltlagen, låt kallna. Lägg köttet i en plastpåse, häll på saltlagen, sug ur luften ur påsen, knyt, låt stå i 5 timmar att ta smak.
  4. Skär upp köttet i tunna skivor, servera med potatisgratäng eller äggröra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.