Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl - den absoluta bästa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Detta är det absoluta bästa tjälknölsreceptet. Har provat många! Detta blir kalas!. Mört och saftigt - endast 5 timmar i ugn och därefter "mogna" i en god buljong. Bra buffémat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den frysta ren eller älgsteken i en form och sätt in i ugnen på 100 grader. Låt den stå inne i 5 timmar.
  2. Koka upp buljongen, vatten med kryddor, lök och kryddgrönt. Lägg steken i den kokande buljongen och tag grytan från plattan. Låt steken kallna i buljongen.
  3. Skiva upp tjälkölen tunt och servera med förslagsvis potatisgratäng, potatissallad eller stuvad potatis med pepparrotsrasp, broccoli och rårörda lingon,

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • wivson 27 september 2009

    Hej! Har serverat denna tjälknöl i afton som en rätt av 3 på vår populära söndagsbuffé vid Solviks folkhögskola. Den blev kanongod! Vi serverade en lingon aioli till. REKOMENDERAS!

  • lena___83 10 augusti 2011

    Hur länge bör den ligga i buljonen?

  • carolalena 10 augusti 2011

    Tjälknölen skall kallna i buljongen. När den kallnat, ta då upp den. Skall den serveras samma dag så skiva upp den. I annat fall rulla in den i folie och lägg i kylen tills den skall serveras (inom några dagar) alt i frysen.

  • victea 14 augusti 2011

    Går det lika bra med vildsvinsstek eller hjortstek tror du. Jag har det i frysen och tänkte använda det till buffè nästa helg. tycker att ditt recept låter jättegott. Kram victea

  • Forsen 26 november 2011

    Hej, erkänner att jag var lite tveksam, men den var klart saftigare och bättre än "vanlig" tjälknöl, så toppbetyg och ett recept att återkomma till, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.