Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig knöl med ljuvlig gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 75 grader.
  2. Lägg den frysta steken i en ugnssäker form. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 12 timmar. Stick in en kötttermometer efter 4-6 timmar, när köttet har tinat.
  3. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen i köttet är 65-70 grader.
  4. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt kallna.
  5. Lägg den varma steken i den kalla lagen när det är klar. Låt köttet ligga i lagen i kylen 4-5 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir det för salt.
  6. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och grovriv morot och palsternacka.
  7. Koka upp mjölk, grädde och fond i en kastrull. Lägg i potatis, morötter och palsternacka. Pressa i vitlöken och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt småkoka under lock ca 15 minuter, rör då och då.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Häll blandningen i en smord form, strö över imjan och parmesanost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  10. Skär köttet i tunna skivor och servera med rotfruktsgratängen, gelé eller lingonsylt och ev en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • misstoso 22 september 2012

    Gjorde endast gratängen och hade annat till men den var riktigt god och enkel!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.