Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjinuskitårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den är söt och sliskig, om man gillar sånt är denna god! Vi hade frysta hallon nu när vi åt, det bryter av lite!

Ingredienser

Instruktioner

Bottnen: 1.Vispa ägg oach socker vitt och pösigt. 2.Blanda mjöloch bakpulver och rör ner det i äggblandningen. 3.Tillsätt vatten och rör om 4.Grädda i en rund form med löstagbara kanter, smörj och bröa formen gräddas i 175 grader sirka 30-40 minuter, när kakan är "torr" är den klar. Tjuniskrämen: 1.Sjud äggulorna., socker och grädde under vispning. 2.Klicka i smöret när blandningen tjocknat. 3.Tillsätt en nypa salt. 4. Låt krämen kallna i vattenbad., rör då och då. Dela tårtbottnen i mitten bred på en del av Tjuniskikrämen, lägg ihop tårtan och brd på resten av krämen. Garnera med rostad flagad mandel coh gärna färska bär. Går bra med frysta bär också Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.