Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjocka amerikanska revbensspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten bakom det här receptet från USA är den läckra marinaden, som även serveras till som sås. Bakad potatis smakar gott till. Den kan bakas i ugnen samtidigt som spjällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grillsås: Blanda chilisås, vatten, ättiksprit, worcestershiresås, lök, farin, honung, senap, kajennpeppar, vitlök och oregano i en kastrull. Koka upp, rör om och låt småputtra i ca 15 minuter. Pressa ner vitlöken.
  2. Gnid in spjället med salt och peppar. Pensla med såsen runt om.
  3. Ugnsstek så här: Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 225° i ca 30 minuter. Vänd och pensla ytterligare en gång. Stek i ca 30 minuter till.
  4. Grilla så här: Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 30 och 35 minuter. Grilla långt från glöden.
  5. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.