Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjocka revbensspjäll

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tjocka spjäll är något i skymundan för tunna inför grillsäsongen. Här kommer ett recept som blir kanongott, lite förberedelsetid men väl värt prova

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela spjällen i ett och ett först. Koka dom ca 30 min i salt, kryddpeppar och lite lagerblad. Under tiden gör du i ordning en marinad i en större plastpåse
  2. Låt spjällen svalna något bara innan du lägger dom i marinaden. Marinera i minst ett dygn. Grilla helst under lock. Jättegoda och möra blir dom. Goda kalla som tilltugg också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • knekkebrood 1 maj 2017

    Kanske en dom fråga men vartill använder man ölen? Är den till marinaden, kokar man spjällen i den eller är den tänkt att dricka när man äter spjällen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.