Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjockpannkaka med blåbär och choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härligt fluffig pannkaka. Med blåbär och choklad i smeten blir detta en vardagslyxig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Knäck äggulorna i en skål för sig. Spara äggvitorna i en väl rengjord bunke. Vispa samman äggulor, 2 dl mjöl, vaniljsocker och hälften av mjölken tills smeten är slät. Tilllsätt resterande mjölk och 1 krm salt.
  2. Vispa upp äggvita. Tillsätt 5 msk socker och vispa till hårt skum. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm). Eller använd stora portionsformar (ca 10 cm i diameter).
  3. Blanda de frysta blåbären med 1 tsk mjöl. Hacka chokladen. Strö blåbär, choklad och 1 msk socker över smeten. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter för stor form och ca 15 minuter för portionsformarna.
  4. Tips! Apelsin, grädde och rostade nötter passar utmärkt till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.