Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toast med gåslever, marinerad honungsmelon och Calvadosgelé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb men god och lyxig förrätt till nyårssupén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvara gåslevern i kylskåpet fram till serveringen, den smakar bäst kall!
  2. Blanda honung, citronsaft och rivet apelsinskal, häll över melonklyftorna, rör om försiktigt och ställ svalt i ca 30 minuter.
  3. Lägg upp melonen och Calvadosgelén på tallriken.
  4. Skär bort kanten och stek brödskivorna spröda i smör. Dela gåslevern i 8 bitar (2 var), anpassa brödets form efter gåslevern.
  5. Lägg gåslevern på brödet och strö över finhackad gräslök. Servera genast.
  6. Dryckesförslag: Amfora Muscat d Alexandrie

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christer_hellstrom_5 31 december 2013

    En variant är att hastigt värma toasten i ugnen så att gåslevern smälter ned något i brödet, och sedan toppa med en sked löjrom innan servering. Christer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.