Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes aioli

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett måste på bordet när det serveras grillat. I Provence serverar man aioli till kokta grönsaker, kokt fisk, kokta ägg eller soppor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillse att alla ingredienser och redskap har samma temperatur, annars finns det risk att aiolin skär sig under tillredningen. Enklast är att helt enkelt ställa allt i kylskåpet en timma innan du ska göra aiolin.
  2. Blanda äggulor, senap, salt, vitpeppar och vinäger.
  3. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
  4. Pressa vitlöken över och tillsätt basilika och crème fraiche. Rör försiktigt samman.
  5. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Förvaras kallt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marielotta 14 augusti 2009

    Hej, smakar inte direkt som den köpta som jag tycker mycket om, men den blev jättegod ändå. Jag halverade receptet och tog nog lite extra salt efteråt och några korn socker... Kommer att göra detta fler gånger. Kostar ju nästan inget när man gör det själv jämfört med när man köper och dessutom inga konstiga tillsatser och E- tjafs.

  • 7201 21 januari 2011

    Detta låter GOTTT...och INGEN köpesås kan väl vara godare än hemlagad !!! ? Skulle inte tro det...men smaken är som.....Detta låter hur gott som helst. Återkommer med omdöme när jag testat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.