- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...
Instruktioner
- Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
- Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
- Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
- Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt koka upp.
- Tillsätt spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt ordentligt. önskar du en hetare chili tillsätter du mer chilipulver och cayennepeppar. Tillsätt till sist bönorna och rör runt.
- Låt småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
- Servera med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fungerade även bra när de svart bönorna och kidneybönorna byttes mot vitabönor.