Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes fläderblomsmarmelad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här blev över förväntan bra, många goda bakverk att vänta med marmeladen som ingrediens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka blomklasarna så att damm och eventuella insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skiva dem tunt. Varva blommor, citron och vinsyra. Koka upp vattnet med 1 kg socker så sockret löser sig. Häll det över blommorna och låt det hela stå 3-4 dygn. Sila bort citron och blommor. Koka upp med 1 kg socker och låt koka livligt 1 minut. Tag grytan från värmen och rör ner pektinet. Rör sakta i 5 minuter. Häll i väl rengjorda burkar och tillslut dem. Förvaras kallt.
  2. Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas. Använd som smörgåspålägg, fyllning i kakor och tårtor eller till garneringsgelé till tårtor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • husmusen88 11 maj 2012

    Har aldrig gjort just fläderblomsmarmelad, men behövs det verkligen 2 kg socker? Låter väldigt mycket till 1 l vatten och 1 citron.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.