Både gott och nyttigt, en återkommande favorit som äntligen har skrivits recept på...
Instruktioner
- Ansa svampen till stuvningen, ta bort stammarna och skinnet på hattarna. Skär svampen i bitar och fräs den i matfettet tills vätskan kokat in.
- Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden först och sedan mjölken lite i sänder.
- Koka stuvningen på svag värme 5-10 minuter. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.
- Blanda mjöl, salt och muskotnöt till crèpes-smeten. Rör ner hälften av mjölken först, risken för klumpar är då mindre. Rör sedan ner resten av mjölken.
- Rör ner äggen och sist spenaten. Kör eventuellt med en stavmixer för att riktigt finfördela spenaten.
- Smält matfettet i stekpannan som ska användas för att grädda pannkakorna och rör ner det i smeten. På så sätt behöver inte pannan smörjas mer under gräddningen.
- Grädda tunna pannkakor och låt dem svalna något.
- Lägg en sträng med svampstuvning på varje pannkaka och rulla ihop dem. Lägg de hoprullade pannkakorna i en smord form och strö riven ost över.
- Gratinera i 175° i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått färg.
- Servera med en grönsallad.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar