Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes heta tomat- och räksoppa

 
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

I samband med premiären på Godare Mat skapades denna heta soppa och serverades som entré vid release-festen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Hacka vitlöken fint. Ta ur kärnhuset ur paprikan och skär den i små tärningar.
  2. Fräs lök och paprika i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg. Tillsätt tomat, sambal oelek, fänkålsfrön, vatten, buljongtärning, salt och vitpeppar. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
  3. Dra grytan från värmen. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i grytan. Vispa äggulorna och rör sedan ner dem i soppan. Tillsätt till sist räkorna.
  4. Servera med ett grovt bröd och en god ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.