Härligt saftigt bröd med morötter för ökat fiberinnehåll...
Instruktioner
- Stöt kumminen i en mortel. Skala moroten och riv den fint.
- Smula sönder jästen i en degbunke.
- Värm gräddfilen under omrörning tills den blir fingervarm, 37°.
- Rör ut jästen med lite av gräddfilen och tillsätt sedan resten.
- Rör ner salt, kummin, finriven morot och mjöl och arbeta degen blank och smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt på varm plats ca 1 tim.
- Tag upp den på bakbordet och arbeta den igen.
- Forma degen till en stor boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper att jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i nedre delen av ugnen vid ca 200° i cirka 30 min. Låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar