Gott med lite annorlunda smaksättning i brödet. Inspirerat av grekisk brödtradition.
Instruktioner
- Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten, ca 37°. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och ett uppvispat ägg.
- Rör ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek på dragfri plats, ca 1 tim.
- Spara ca 1/4 av degen. Forma resten till en platt längd.
- Smula sönder keson och lägg den ovanpå längden tillsammans med finhackad oregano.
- Rulla degen och forma den till en ring. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Forma resten av degen till en bulle. Lägg den mitt i ringen så att den helt fyller ut hålet.
- Låt degen jäsa ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 200° i ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fyllde med finhackade soltorkade tomater istället för oregano. Jättegott!