Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes oreganobröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott med lite annorlunda smaksättning i brödet. Inspirerat av grekisk brödtradition.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten, ca 37°. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och ett uppvispat ägg.
  2. Rör ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek på dragfri plats, ca 1 tim.
  3. Spara ca 1/4 av degen. Forma resten till en platt längd.
  4. Smula sönder keson och lägg den ovanpå längden tillsammans med finhackad oregano.
  5. Rulla degen och forma den till en ring. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Forma resten av degen till en bulle. Lägg den mitt i ringen så att den helt fyller ut hålet.
  6. Låt degen jäsa ca 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 200° i ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marwis 29 juni 2008

    Fyllde med finhackade soltorkade tomater istället för oregano. Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.