Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes tunna skivor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gör din egen gyros, mycket godare än den färdigköpta. Hemgjort kebabkött till gyros och pitabröd. Köttfärs smaksatt med goda gyroskryddor som sambal, spiskummin och vitlök sätter med bacon smak på köttet du fyller i pitabröd till gyros.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.
  2. Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.
  3. Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.
  4. Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor.
  5. Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen "gyros pita".
  6. Tips! Bäst att skära den frysta rullen med är en fintandad "djupfrystkniv".

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • barnbarn 29 maj 2009

    Jättegott och lätt att göra.Blir en favorit.Bra att ha en kebabrulle i frysen och bara laga till när man blir sugen.

  • Legoli 18 maj 2010

    Det här var jättegott, men istället för att steka dem så satte jag in alla skivor samtidigt i ugnen, 225 grader varmluft i 10-15 minuter, högt upp i ugnen. Jag valde att utesluta bacon, behövde då inte mixa något. Bytte även ut ingefära mot kebabkrydda och istället för vitlökspulver pressade jag i 1 färsk klyfta vitlök. Tack för ett kanonrecept!

  • saxa 4 september 2011

    jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.