Rör smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och blanda ordentligt. Rör ner tobleronen. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao och tillsätt det.
Klicka ut smeten i små rundlar på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° 10-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Sjuuuukt goda kakor! Kan inte få nog av dom! .. och smteten var heller inte att leka med! Haha. Högsta betyg! :)
Virre8529 augusti 2008
Hej.. Måste bara testa detta recept men ska jag smälta smöret eller inte? Ställer mig alltid samma fråga varje gång jag ska baka..Haha
Virre
Virre8529 augusti 2008
Har precis gjort kakorna nu och jag måste säga att det var dom godaste kakorna jag ätit. Har aldrig försökt mig på cookies förut men dom är blev helt perfekta. Hur goda som helst. Tack för receptet.
djefvulen30 augusti 2008
Leila Lindholm hade ett smart tips när det gäller "cookies". Nämligen att göra en degrulle som man klär i bakplåtspapper och sedan fryser ca en halvtimme. Sedan kan man skiva upp degen och få jämnstora kakor. Tydligen kunde man också förvara degrullarna en längre tid i frysen och skiva upp så många man är sugen på just då för att sedan baka av dem. Det tipset borde väl funka även på dessa?
carola2756 september 2008
Jag lyckades inte få mina cookies så där sega som riktigt goda cookies ska vara, gräddade 12min. Är det någon som har erfarenhet av gräddningstider och blir det "bättre" (segare) om man gräddar kortare? Hur kort? 8-10min?
Jag valde föresten att rulla degen och frysa in, har gjort det med annan cookiedeg och det känns jättelyxigt att kunna ta fram och baka nybakt varje gång man får besök.
Om jag, som är chokladälskare, gör det här receptet fler gånger kommer jag dock att minst dubbla mängden kakao så att det blir chokladsmak på själva kakan också. mums.
louis319 september 2008
Vi använde oss av Marabou schweizernöt istället för Toblerone & det blev mycket gott!
Bland de godaste kakor jag någonsin har ätit :)
moni6324 november 2008
De här blev jättegoda och sega. Jag testade med schweizernöt en gång också och det blev lika gott. Tack för receptet!
maydjej6 december 2008
jag bytte ut min toblerone mot daimchoklad och det blev otroligt gott! sega och härliga kakor = )
Jessiiica16 februari 2009
Grymt goda kakor ska baka dem hära flergånger och prova stoppa i annat än daim, som jag använde den här gången :D tack för ett bra recept!
Ann6522 april 2009
Kanongoda! Ska testa med lite annan choklad.
EowynUndomiel22 juni 2009
hur många kakor blir det på en sats ?
LEDIVO9 september 2009
Tror faktiskt att de här var de bästa cookies jag smakat - Ska göras fler gånger.
De var snabba och enkla att baka. Det blev 30 st och jag hade dem i ugnen 10 minuter. ick Betyg blir utan tvekan klar femma!
leolina20 september 2009
mina vart oxå mörka men godda förstås!
jag kände dock ingen toblerone smak!
Saris__22 september 2009
Gud så gooda!!!!
gds87711 december 2009
En överraskning till min son han gillar Toblerone, ska baka dem nu till jul.Tack!
pollyplutt21 april 2010
Super goda:) jag hade marabou daim och det blev succé. Mina blev också mörka vilket inte är så konstigt eftersom det både är kakao och farinsocker i:))
nordan711 maj 2010
Hade förväntat mig mer toblerone smak, men goda. Kommer absolut att göra dem fler gånger, då dom gick fort att göra också.
jennt25 mars 2011
Kakorna tog slut direkt dom svalnat, jag antar att dom blev godkända då! =)
nymgre14 maj 2011
Tack för ett mycket GOTT recept! Jag gjorde kakorna tillsammans med min granne, en kille på 10 år. De kommer inte att bli gamla här häller.
CenturyJ22 mars 2013
Dessa var hur goda som helst! De tar garanterat slut snabbt. Tack för receptet :)
Sjuuuukt goda kakor! Kan inte få nog av dom! .. och smteten var heller inte att leka med! Haha. Högsta betyg! :)
Hej.. Måste bara testa detta recept men ska jag smälta smöret eller inte? Ställer mig alltid samma fråga varje gång jag ska baka..Haha Virre
Har precis gjort kakorna nu och jag måste säga att det var dom godaste kakorna jag ätit. Har aldrig försökt mig på cookies förut men dom är blev helt perfekta. Hur goda som helst. Tack för receptet.
Leila Lindholm hade ett smart tips när det gäller "cookies". Nämligen att göra en degrulle som man klär i bakplåtspapper och sedan fryser ca en halvtimme. Sedan kan man skiva upp degen och få jämnstora kakor. Tydligen kunde man också förvara degrullarna en längre tid i frysen och skiva upp så många man är sugen på just då för att sedan baka av dem. Det tipset borde väl funka även på dessa?
Jag lyckades inte få mina cookies så där sega som riktigt goda cookies ska vara, gräddade 12min. Är det någon som har erfarenhet av gräddningstider och blir det "bättre" (segare) om man gräddar kortare? Hur kort? 8-10min? Jag valde föresten att rulla degen och frysa in, har gjort det med annan cookiedeg och det känns jättelyxigt att kunna ta fram och baka nybakt varje gång man får besök. Om jag, som är chokladälskare, gör det här receptet fler gånger kommer jag dock att minst dubbla mängden kakao så att det blir chokladsmak på själva kakan också. mums.
Vi använde oss av Marabou schweizernöt istället för Toblerone & det blev mycket gott! Bland de godaste kakor jag någonsin har ätit :)
De här blev jättegoda och sega. Jag testade med schweizernöt en gång också och det blev lika gott. Tack för receptet!
jag bytte ut min toblerone mot daimchoklad och det blev otroligt gott! sega och härliga kakor = )
Grymt goda kakor ska baka dem hära flergånger och prova stoppa i annat än daim, som jag använde den här gången :D tack för ett bra recept!
Kanongoda! Ska testa med lite annan choklad.
hur många kakor blir det på en sats ?
Tror faktiskt att de här var de bästa cookies jag smakat - Ska göras fler gånger. De var snabba och enkla att baka. Det blev 30 st och jag hade dem i ugnen 10 minuter. ick Betyg blir utan tvekan klar femma!
mina vart oxå mörka men godda förstås! jag kände dock ingen toblerone smak!
Gud så gooda!!!!
En överraskning till min son han gillar Toblerone, ska baka dem nu till jul.Tack!
Super goda:) jag hade marabou daim och det blev succé. Mina blev också mörka vilket inte är så konstigt eftersom det både är kakao och farinsocker i:))
Hade förväntat mig mer toblerone smak, men goda. Kommer absolut att göra dem fler gånger, då dom gick fort att göra också.
Kakorna tog slut direkt dom svalnat, jag antar att dom blev godkända då! =)
Tack för ett mycket GOTT recept! Jag gjorde kakorna tillsammans med min granne, en kille på 10 år. De kommer inte att bli gamla här häller.
Dessa var hur goda som helst! De tar garanterat slut snabbt. Tack för receptet :)
Riktigt goda kakor :)