Underbart god parfait med sötsyrlig halloncoulis.
En ljuvlig kombination för smaklökarna!
Instruktioner
- Smält Toblerone i mikro eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten. Blanda ner ca ⅓ av ägg- och gräddblandningen i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddblandningen.
- Klä en 1- liters form med plastfolie och häll i smeten. Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. stjälp upp och skär den i skivor.
- Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ned socker efter smak.
- Servera parfaiten med halloncoulisen, antingen som en spegel under en skiva parfait, lite slarvigt ringlad över eller bara i en skål så att gästerna får välja om de vill ha. Strö över mandelspån.
Publicerat den
14 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar