Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobleroneparfait med lime marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden tills den blir tjock. Smält toblerone i ett vattenbad. Vispa florsocker och äggulor luftigt. Skrapa ur fröna från vaniljstången och tillsätt dessa i äggsmeten.
  2. Vänd ner den smälta tobleronen i äggsmeten och rör tills smeten är jämn.
  3. Vänd ner den uppvispade grädden i äggblandningen. Häll upp i en terrinform eller portionsformar. Ställ in i frysen i 4 timmar.
  4. Rensa jordgubbarna och riv skalet från limen i en bunke och pressa i limesaft. Häll i honungen och vispa så det blandas väl.
  5. Kvarta jordgubbarna och lägg i dem i bunken och rör om försiktigt. Servera med parfaiten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.