Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobleronetårta på browniebotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läcker chokladtårta gör du lätt med färdigköpta Brownies och Toblerone. En liten skvätt mörk rom förhöjer smaken. Kan uteslutas för dem som vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i mascarponeosten. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
  3. Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Blanda i rom och grovhackad Toblerone. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
  4. Dela brownien tvärsöver. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll på smeten. Täck över och frys i minst 4 timmar.
  5. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med grovt hackad Toblerone och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.