Läcker chokladtårta gör du lätt med färdigköpta Brownies och Toblerone. En liten skvätt mörk rom förhöjer smaken. Kan uteslutas för dem som vill.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i mascarponeosten. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
- Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Blanda i rom och grovhackad Toblerone. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
- Dela brownien tvärsöver. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll på smeten. Täck över och frys i minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med grovt hackad Toblerone och bär.
Publicerat den
27 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar