Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills kulprovet funkar eller tills termometern kommer upp i ca 120°. Rör inte under kokning!
Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dom. Lägg dom i en handduk och gnugga bort skalen.
Ställ upp ca 30 knäckformar på en plåt.
Smält nougaten och lägg den i en spritspåse i plast eller i en fryspåse.
När kolan är klar skeda upp smeten i formarna och tryck ner en nöt i varje form. Klipp ett litet hål i spritsen och spritsa en klick över varje kola. Låt kallna något.
Smält chokladen och lägg även den i en spritspåse eller fryspåse. Klipp ett litet hål och spritsa en mindre klick över nougaten. Ställ kallt.
Gjorde dessa några dagar sen, fick göra mer idag för dom har gått åt. Dom är verkligen supergoda!
Suveränt goda! :)
Mmm... så goda, kommer att göra om dom MVh kfors
men om man inte får röra under kokning så bränns det inte fast i kastrullen?
För mig har de inte bränts fast, beror nog lite på hur tjockbottnad kastrull man har med...
Gjorde dessa förra julen, åh så goda de var! Kommer definitivt att göra dem i år igen! Det blir en femma!