Busenkelt vegetariskt recept som smakar underbart - om man gillar miso förstås! Gluten- och laktosfritt.
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningen. Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare).
- Tärna tofun. Gärna ganska stora bitar, då blir det inte lika mosigt i pannan.
- Grovhacka löken och stek både den och tofun tills tofun börjar skifta i ljusbrunt. Tofun bränner gärna fast i pannan, men måste samtidigt ligga ett tag för att få färg. Faller lätt sönder om man är för hårdhänt.
- Strö över lite svartpeppar och häll mison i pannan och rör om tills den täcker tofun.
- Blanda ihop med de avrunna nudlarna och ät snabbt - särskilt rårisnudlar kallnar fort som tusan.
- OBS! Jag använder BlueDragons miso som är glutenfri, men en del miso kan vara gjord på korn så se upp.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar