Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofu med miso och lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Busenkelt vegetariskt recept som smakar underbart - om man gillar miso förstås! Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen. Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare).
  2. Tärna tofun. Gärna ganska stora bitar, då blir det inte lika mosigt i pannan.
  3. Grovhacka löken och stek både den och tofun tills tofun börjar skifta i ljusbrunt. Tofun bränner gärna fast i pannan, men måste samtidigt ligga ett tag för att få färg. Faller lätt sönder om man är för hårdhänt.
  4. Strö över lite svartpeppar och häll mison i pannan och rör om tills den täcker tofun.
  5. Blanda ihop med de avrunna nudlarna och ät snabbt - särskilt rårisnudlar kallnar fort som tusan.
  6. OBS! Jag använder BlueDragons miso som är glutenfri, men en del miso kan vara gjord på korn så se upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.