Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofuomelett och jordnötsås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkel, snabb mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp ägg lätt, häll i vetemjöl, tapiokamjöl, salt och peppar, gräslök och blanda väl, Tillsätt tofu och rör försiktigt så att tofun inte krossas, Hetta upp oljan i en panna på medelvärme och sänk sedan lite, Tillsätt omelettsmeten i pannan och stek ungefär 5 minuter, Vänd omeletten så vi kan få fina färger på båda sidor, Kolla med sticka om det är färdigt i mitten av omeletten, Ställ åt sidan. Nu ska vi förbereda såsen. Ni kan köpa sataysås i paket som säljs i många affärer men det blir bättre om vi gör den själv hemma.
  2. Tillsätt jordnötter, vitlök, chili och salt i en matberedare och mixa ordentligt, ställ åt sidan, Tillsätt räkpasta och varmvatten i en skål och blanda väl, Häll i jordnötsmixen i skålen och blanda så att det blir en lättflytande massa, häll i limesaft och söt soyasås. Servera omeletten med jordnötsåsen. Ni kan också lägga till kokade böngroddar (utan kryddor).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.