Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tolvsbolimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god och uppskattad limpa med mycket fibrer, som dessutom är väldigt enkel att göra. Inget knådande och ingen jäsning bara röra ihop och ner i en form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform, gärna avlång.
  2. Blanda mjölsorterna, bikarbonat och salt.
  3. Rör ner filmjölken och sirap. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  4. Bred ut degen i formen och grädda i ca 2 timmar på nedre falsen i 175 graders värme.
  5. Täck brödet med folie efter halva tiden.
  6. Låt det färdiggräddade brödet vila en stund i formen innan den stjälps upp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.