Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom Kha Gai

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Asiatiskt! Smarrig kycklingsoppa på thai-vis. Kyckling heter gai på thailändska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor.
  2. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt.
  3. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka ca 3 min. Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
  4. Servera.
  5. Tips! Servera gärna soppan med ris eller nudlar till. Lägg gärna i citrongräs och koriander. Gott med torkad chili om man inte har sambal oelek hemma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.