Asiatiskt! Smarrig kycklingsoppa på thai-vis. Kyckling heter gai på thailändska.
Instruktioner
- Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor.
- Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt.
- Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp.
Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära.
Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka ca 3 min.
Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
- Servera.
- Tips!
Servera gärna soppan med ris eller nudlar till.
Lägg gärna i citrongräs och koriander.
Gott med torkad chili om man inte har sambal oelek hemma.
Publicerat den
12 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar