Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom Yam Kong, Räksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket stark men god på thailändskt vis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkornaHacka löken. Skär tomaterna i stora bitar. Skär galangal i stora bitar, galangal finns i välsorterade butiker. Skär citrongräset i 2-3 cm stora bitar.
  2. Koka upp vatten och lägg i buljontärningarna *hittar ni ej thaibuljong så går det bra med fiskbuljong men tillsätt lite chili i buljongen.
  3. Lägg i galangel, citronblad och citrongräset. Tillsätt salt, socker, fisksås, chili olja, limesaften och ajinomoto. Låt koka upp.
  4. Tillsätt räkorna, tomater, löken och koriander låt koka en liten stund så räkorna blir varma.
  5. Tips: Löken kan läggas i tidigare så att den blir lite mjukare om man är känslig för rå lök.
  6. Ät inte citrongräset och galangalen.
  7. Servera gärna med lite kokt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.