En mycket stark men god på thailändskt vis
Instruktioner
- Skala räkornaHacka löken. Skär tomaterna i stora bitar. Skär galangal i stora bitar, galangal finns i välsorterade butiker. Skär citrongräset i 2-3 cm stora bitar.
- Koka upp vatten och lägg i buljontärningarna *hittar ni ej thaibuljong så går det bra med fiskbuljong men tillsätt lite chili i buljongen.
- Lägg i galangel, citronblad och citrongräset. Tillsätt salt, socker, fisksås, chili olja, limesaften och ajinomoto. Låt koka upp.
- Tillsätt räkorna, tomater, löken och koriander låt koka en liten stund så räkorna blir varma.
- Tips: Löken kan läggas i tidigare så att den blir lite mjukare om man är känslig för rå lök.
- Ät inte citrongräset och galangalen.
- Servera gärna med lite kokt jasminris.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar