Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom Yum Goong

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gillar soppor, här är en av mina favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och ta bort tarmen. Finstrimla limebladen. Dela svampen i bitar. Skär citrongräset i bitar och bulta det lätt. Koka upp buljongen och tillsätt citrongräs, salt, limeblad och chili. Låt sjuda ca 15 min.
  2. Tillsätt räkorna och låt dem koka tills de ändrar färg, ca 2 min. Tillsätt limejuicen och fisksåsen. Smaka av. Lime och chilismaken ska dominera.
  3. Garnera med koriander och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • markustallen 31 augusti 2010

    Rev ner lite ingefära också, blev supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.