Saftiga bröd med smak av både ost och tomat är gott till både soppa och sallad.
Instruktioner
- Smula jästen och lägg den i en bunke eller hushållsmaskin.
- Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl. Knåda degen cirka 10 min eller kör maskinen i 6 min. Låt jäsa övertäckt 40 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla till en rektangel 40 x 55 cm. Fördela ost, tomater och basilika över ytan.
- Skär degen i tre delar från långsida till långsida. Rulla varje del från kortsida till en rulle. Snurra rullen från båda ändar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med kallt vatten och grädda mitt i ugnen cirka 15 min. Låt bröden svalna på bakgaller.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar