Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat och basilikabröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Saftiga bröd med smak av både ost och tomat är gott till både soppa och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lägg den i en bunke eller hushållsmaskin.
  2. Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl. Knåda degen cirka 10 min eller kör maskinen i 6 min. Låt jäsa övertäckt 40 min.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla till en rektangel 40 x 55 cm. Fördela ost, tomater och basilika över ytan.
  4. Skär degen i tre delar från långsida till långsida. Rulla varje del från kortsida till en rulle. Snurra rullen från båda ändar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med kallt vatten och grädda mitt i ugnen cirka 15 min. Låt bröden svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.