Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och basilikaflarn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tomatflarn är lika gott varmt som kallt. Gott som tilltugg till drinken, i matsäckskorgen eller som fräsch lunchrätt tillsammans med parmaskinka och en grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp kanterna så att det bildas en kant. Nagga bottnen med en gaffel. Skiva tomaterna tunt. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Strimla hälften av basilikabladen. Blanda parmesanost, senapspulver, ricotta, chili och strimlade basilikablad. Bred ostkrämen över smördegen. Lägg på tomatskivorna, lite överlappande. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka flarnet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och strö över basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.