Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och basilikasallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel men otroligt god. Denna sallad innehåller en örtmarinad som framhäver den naturliga smaken av solmogna tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vinäger, buljong, basilika, sellerisalt och svartpeppar i en skål. Blanda väl.
  2. Skölj och dela tomaterna i klyftor. Tillsätt tomatklyftorna till dressingen. Blanda väl så att tomaterna täcks av dressingen. Täck över skålen med plastfolie och låt det stå och dra i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  3. Skär det gröna på vårlöken i tunna skivor eller hacka gräslöken. Lägg upp tomatsalladen på fyra tallrikar. Strö över svarta oliver, lök och garnera med basilikablad. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 27 juli 2008

    Vad gott!! Tog lite mindre vinäger och hade i lite socker också för att väga upp det lite i smakerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.