Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och basilikatårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod på buffébordet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i formen, den ska täcka bottnen.
  3. Låt burktomaterna rinna av genom en sil. Skaka försiktigt så att vätskan försvinner. Skär dem i klyftor. Skiva de färska tomaterna tunt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, senapspulver och salt i en matberedare. Tillsätt osten och mixa snabbt ihop med pulsknappen. Skär smöret i små kuber och tillsätt det i matberedaren. Mixa snabbt till en smulig massa.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och tabasco i en annan skål. Forma ett hål i ostsmeten, häll i äggstanningen och rör ihop till en deg.
  6. Lägg de skivade färska tomaterna överlappande i en cirkelform i bottnen. Strö över konserverade tomater och stick in basilikablad.
  7. Strö över skedstora bitar av degen över tomaterna. Tryck ut den försiktigt med mjölade fingertoppar. Det gör inget om det blir några små tomma ytor, de fylls igen i ugnen.
  8. Baka i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, 40 minuter. Prova genom att sticka med en provsticka, är degen torr är pajen färdiggräddad.
  9. Ta ut pajen och låt den vila 5–10 minuter innan den vickas upp på ett fat. Garnera gärna med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hallonfreak 3 augusti 2011

    Den är verkligen jättegod. Kall också. Lantliv Mat & Vin, eller hur? Jäåttebra mattidning!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.