Jättegod på buffébordet...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i formen, den ska täcka bottnen.
- Låt burktomaterna rinna av genom en sil. Skaka försiktigt så att vätskan försvinner. Skär dem i klyftor. Skiva de färska tomaterna tunt.
- Blanda mjöl, bakpulver, senapspulver och salt i en matberedare. Tillsätt osten och mixa snabbt ihop med pulsknappen. Skär smöret i små kuber och tillsätt det i matberedaren. Mixa snabbt till en smulig massa.
- Vispa ihop ägg, mjölk och tabasco i en annan skål. Forma ett hål i ostsmeten, häll i äggstanningen och rör ihop till en deg.
- Lägg de skivade färska tomaterna överlappande i en cirkelform i bottnen. Strö över konserverade tomater och stick in basilikablad.
- Strö över skedstora bitar av degen över tomaterna. Tryck ut den försiktigt med mjölade fingertoppar. Det gör inget om det blir några små tomma ytor, de fylls igen i ugnen.
- Baka i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, 40 minuter. Prova genom att sticka med en provsticka, är degen torr är pajen färdiggräddad.
- Ta ut pajen och låt den vila 5–10 minuter innan den vickas upp på ett fat. Garnera gärna med basilikablad.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den är verkligen jättegod. Kall också. Lantliv Mat & Vin, eller hur? Jäåttebra mattidning!