Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och citrongräsmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och god marmelad! -Cirka 1 liter (2 burkar) Tips Värm burkarna i ugnen på 90 grader eller doppa dem i kokande vatten så att de blir varma och desinficeras. Tillagningstid: 20 min Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och tärna tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
  2. Krossa citrongräsen genom att banka på dem med ett knivskaft eller ett platteringsjärn, då frigörs smakerna.
  3. Lägg dem i kastrullen tillsammans med rivet citronskal och saft, låt koka under lock i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma om det behövs. Lyft ur citrongräset och häll upp marmeladen i varma, rengjorda och täta burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.