Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och citronmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härlig marmelad att njuta av på frukostfrallan, eller varför inte till vällagrade hårdostar på ostbrickan?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala tomaterna. Skär bort blomfästet. Skär tomaterna i bitar och blanda dem i en gryta med rivet citronskal, pressad citronsaft och vatten. Koka 10 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt 1 kg syltsocker och koka 2 minuter. Rör under kokningen så att marmeladen inte bränner fast i botten av grytan. Ta grytan från värmen.
  3. Skumma väl. Rör om och häll upp på varma, väl rengjorda burkar, Förslut och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.