Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och fetaostfyllt bröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gott matbröd som du äter tillsammans med sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka, ca 25 x 35 cm, på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen.
  3. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.