Gott matbröd som du äter tillsammans med sallad.
Instruktioner
- Ugn 200°.
Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka, ca 25 x 35 cm, på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen.
- Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
- Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar