Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och fetaostpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En otroligt god och enkel paj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna med smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda den i 200º i ca 10 minuter.
  2. Dela tomaterna och lägg dem så att de täcker pajskalet. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddorna och slå över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka 30 minuter.
  3. Servera med en god sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • StinaStumpan 5 juli 2009

    Jättegott!!

  • Tutish 18 augusti 2009

    Denna paj är helt okej, riktigt god faktiskt. Brukar dock inte följa receptet till punkt och pricka, en av tomaterna blir utbytt mot en rödlök, lite oliver åker i (om det finns hemma) och har vi färsk timjan från trädgården så får den assistera som krydda (då 2 msk). Det blir lite medelhavstouch på det hela då;) Men pajen är säkert god som den är, så en femma blir det. Tack för ett dunderrecept:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.