Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och lökpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En vegetarisk favoritpaj som är mycket enkel att göra! Jag brukar göra en grov pajdeg men det går bra med "vanlig" också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till pajdegen och blanda ihop med övriga ingredienser. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 200 º ca 8 min.
  2. Skär löken i strimlor och bryn med olja i stekpanna tills den mjuknar (ska inte bli bränd, bara mjuk).
  3. Låt tomaterna rinna av i ett durkslag och häll sedan ner i stekpannan med löken. Tillsätt också tomatpurén och kryddorna. Låt koka ihop till en relativt tjock konsistens.
  4. Häll tomatfyllningen i pajformen och strö över ev. oliver och den rivna osten.
  5. Grädda i 200 º tills pajen/osten fått fin färg.
  6. Servera gärna med en god grönsallad och tzatsiki eller annan god youghurtsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.