Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och örtkyckling, allt i ett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här allt-i-ett-rätten sjuds kycklinglår och potatis med örter, oliver, tomat och vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklinglåren runtom 4-5 minuter tills de är gyllene. Lägg kycklinglåren tätt i en ugnsfast form.
  2. Lägg potatisarna i stekpannan och bryn dem 8-10 minuter, vänd dem hela tiden, tills de är gyllene. Lägg över potatisen till kycklinglåren.
  3. Tillsätt vitlök, rosmarin, oregano, oliver, tomater, vin och citronsaft till kycklingen och potatisen i formen och blanda ingredienserna. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk. Servera genast direkt ur formen tillsammans med en grekisk sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.