Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och purjolökspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod paj och perfekt till kräftorna bla, gör absolut succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastfilm och låt vila i kylskåpet en timme.
  2. Hacka tomaterna grovt. Fräs purjon mjuk med olivolja i en kastrull, tillsätt tomater, tomatpuré och kryddor alla utom basilikan som tillsätts när fyllningen är klar. Koka sakta utan lock i cirka 15 minuter.
  3. Klä en pajform med degen, nagga botten och vik en folieremsa över kanten. Förgrädda i cirka 10 minuter.
  4. Ta bort folien och strö hälften av osten över pajen, slå i fyllningen och täck med resten av osten. Grädda pajen klar i cirka 15 minuter eller tills den har fin färg. God ljummen som kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.