- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En jättegod paj och perfekt till kräftorna bla, gör absolut succé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastfilm och låt vila i kylskåpet en timme.
- Hacka tomaterna grovt. Fräs purjon mjuk med olivolja i en kastrull, tillsätt tomater, tomatpuré och kryddor alla utom basilikan som tillsätts när fyllningen är klar. Koka sakta utan lock i cirka 15 minuter.
- Klä en pajform med degen, nagga botten och vik en folieremsa över kanten. Förgrädda i cirka 10 minuter.
- Ta bort folien och strö hälften av osten över pajen, slå i fyllningen och täck med resten av osten. Grädda pajen klar i cirka 15 minuter eller tills den har fin färg. God ljummen som kall.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar