Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och rosmarinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingbenen tillagas i en mustig tomatsås med oliver och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingbenen fyra-fem minuter i omgångar tills de är gyllene och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Häll resten av oljan i stekpannan och fräs lök och vitlök cirka två-tre minuter. Tillsätt rosmarin och vin och fräs två-tre minuter tills vinet har reducerats. Tillsätt krossade tomater, buljong, potatis och oliver och blanda ordentligt.
  3. Häll tomatsåsen över kycklingen och stek i ugnen cirka 40 minuter, tills kycklingen är genomstekt och potatisarna färdiga. Garnera med rosmarinkvistar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.