Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och timjankyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt och behändigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i vatten. Skala rotfrukterna och dela ner dem i grova bitar. Skrubba citronen, dela citronen i skivor. Skala löken och vitlöken, krossa vitlöken med knivbladet och dela cocktailtomaterna i halvor. Blanda detta i en skål.
  2. Stycka kycklingen i bitar, över- och underlår, bröst och vingar. Salta och peppra. Varva kycklingen med övriga ingredienser en lergrytan och häll på vattnet. Sätt in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader. Låt grytan vara inne i ca en och en halv timme.
  3. När kycklingen är färdig silas skyn över i en skål. Sätt på en kastrull på spisen. Bryn tomatpurén i lite olivolja. Häll på skyn och låt det koka ihop tills den fått en god smak, mixa eller vispa i osten. Smaksätt med salt, peppar citronsaft och en nypa socker. Häll såsen över kycklingen och servera med t ex pasta eller ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.