Baka cocktailtomaterna i ugnen och servera dem kalla som garnering.
Instruktioner
- * Ugn 120 grader.
** Ugn 200 grader.
- Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlöken och vitlöken. Lägg allt i en gryta, häll på olivoljan och låt det fräsa under omrörning i ca 1–2 minuter. Tärna tomaterna med skal och kärnhus och lägg dem i grytan, tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
- Dela fläskfilén i portionsbitar och bryn dem gyllenbruna i smöret. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock och låt det hela koka på svag värme i ca 30 minuter, fläskfiléns innertemperatur ska bli 65˚.
- Ta upp fläskfilén och skiva den i centimetertjocka skivor.
- Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter.
Slå över såsen.
- * Hit kan man förbereda och sedan värma i ca 25 minuter i 120 grader, är grytan kylskåpskall tar det ca 45 minuter.
- ** Baka cocktailtomaterna i 200 grader i ca 5 min, servera dem kalla som garnering
Publicerat den
21 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar