Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och vitlöksbrässerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Baka cocktailtomaterna i ugnen och servera dem kalla som garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Ugn 120 grader. ** Ugn 200 grader.
  2. Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlöken och vitlöken. Lägg allt i en gryta, häll på olivoljan och låt det fräsa under omrörning i ca 1–2 minuter. Tärna tomaterna med skal och kärnhus och lägg dem i grytan, tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
  3. Dela fläskfilén i portionsbitar och bryn dem gyllenbruna i smöret. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock och låt det hela koka på svag värme i ca 30 minuter, fläskfiléns innertemperatur ska bli 65˚.
  4. Ta upp fläskfilén och skiva den i centimetertjocka skivor.
  5. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
  6. * Hit kan man förbereda och sedan värma i ca 25 minuter i 120 grader, är grytan kylskåpskall tar det ca 45 minuter.
  7. ** Baka cocktailtomaterna i 200 grader i ca 5 min, servera dem kalla som garnering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.