Låt dig inte avskräckas av den stora mängden vitlök. Eftersom vitlöken förvälls blir smaken mildare - och ännu godare!
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Blanda mjöl, tomatpuré och salt, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
- Förgrädda pajskalet i 225 grader, ca 10 minuter. Ta pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
- Gör fyllningen: Lägg de oskalade vitlöksklyftorna i en kastrull. Täck dem precis med vatten. Låt klyftorna koka ca 3 minuter. Häll bort vattnet och fyll på med lika mycket nytt vatten. Koka klyftorna ytterligare ca 3 minuter. Häll bort vattnet och skala vitlöksklyftorna.
- Skölj och halvera körsbärstomaterna. Finfördela timjan och ost i matberedare. Tillsätt ägg, mjölk, salt och kajennpeppar.
- Fördela vitlöksklyftorna och tomathalvorna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar