Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och vitlökspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Låt dig inte avskräckas av den stora mängden vitlök. Eftersom vitlöken förvälls blir smaken mildare - och ännu godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, tomatpuré och salt, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
  2. Förgrädda pajskalet i 225 grader, ca 10 minuter. Ta pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  3. Gör fyllningen: Lägg de oskalade vitlöksklyftorna i en kastrull. Täck dem precis med vatten. Låt klyftorna koka ca 3 minuter. Häll bort vattnet och fyll på med lika mycket nytt vatten. Koka klyftorna ytterligare ca 3 minuter. Häll bort vattnet och skala vitlöksklyftorna.
  4. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Finfördela timjan och ost i matberedare. Tillsätt ägg, mjölk, salt och kajennpeppar.
  5. Fördela vitlöksklyftorna och tomathalvorna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.