Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- & Vaniljmarmelad med stjärnanis

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott till ostbrickan. Ännu ett recept på marmelad att servera till ostbrickan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla plommontomaterna, gröp ur kärnhuset. Skär sedan tomaterna i filéer,alltså avlånga bitar. Skåra vaniljstången på längden och skrapa med knivens baksida ur vaniljkornen. Blanda alla ingredienser, även vaniljstång, i kastrull. Koka upp på svag värme, koka sedan ihop allt ca.30 minuter, eller tills marmeladen når 103 grader. Rör om då och då. Plocka upp vaniljstång, tillsätt skållad mandel.
  2. Häll marmeladen i rena glasburkar, sätt på lock. Vänd burken upp och ner,för att skapa vakuum.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.